Geschiedenis

Mechanical Engineering faculty University of Twente, photo by Berteun Damman

Studie

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Twente als werktuigbouwer. Mijn specialisatie is technische stromingsleer. Naast een interesse voor werktuigbouw en vloeistof- en luchtstromingen had ik ook altijd oog voor software. Dat laatste kwam tot uiting als ik numerieke opdrachten met de computer moest uitwerken. Dit werk kon altijd rekenen op veel passie. Gelukkig heb na mijn studie veelvuldig kennis van werktuigbouw en software weten te combineren.


 Photo: Berteun Damman

Schip onder de Golden Gate brug

Carriere

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij MARIN, het MAritiem Research Instituut Nederland, in Wageningen. Daar ben ik begonnen als Project Engineer voor het team 'Manoeuvring' om vervolgens door te groeien naar Project Manager, Specialist en Team Leider binnen het team 'Analysis & Prediction'.

Doordat MARIN een bedrijf is met meerdere onderzoeksfaciliteiten die vaak met ploegendiensten draaien wordt er zeer veel data gegenereerd wat allemaal bekeken en geanalyseerd moet worden. Hierdoor heb ik veel ervaring opgebouwd met data analyse, sensoren en software omgevingen maken voor gebruikers om eenvoudig hun werk te doen.

Binnen MARIN heb ik projecten geleid waarin ik samenwerkte met software engineers en architecten.


Joris Brouwer

Zelfstandig bedrijf

In 2016 begonnen mensen in mijn kennissenkring mijn hulp te vragen met hun meet- en analyse-projecten. Omdat deze projecten ver buiten de scope lagen van het MARIN ben ik dat als freelancer gaan doen naast mijn baan. Door de toenemende hoeveelheid werk heb ik eind 2018 besloten helemaal zelfstandig verder te gaan. En hopelijk kan ik daarom ook bij jouw project assisteren!