Onderzoek

Al jaren hou ik mij bezig met meten en analyseren. In deze tijd groeit het aantal sensoren dat iets kan meten ontzettend snel, of je nu de temperatuur rond je huis meet, je hartslag of je rondetijd, overal ontstaat data. Soms heb je aan een blik op een sensorwaarde genoeg. Maar soms is het een stuk ingewikkelder en heb je allerlei bewerkingen en lagen nodig voordat je je antwoord hebt.

Graag onderzoek ik nieuwe uitdagingen op de rand van wat technisch mogelijk is of lijkt. Dit doe ik indien gewenst IP vrij (Intellectual Proprietary rights). Schroom dus niet om contact op te nemen, ook als je gewoon eens wilt sparren en mogelijkheden bekijken.

Data onderzoek

Kan je bijvoorbeeld de gang van paarden meten?

Medio 2016 werd mij gevraagd door Werkman, een producent van hoefijzers, om mee te denken een systeem te ontwikkelen wat de gang van een paard kon meten. De visie daarbij was heel duidelijk, Werkman is al meer dan een eeuw producent van hoefijzers maar wilde nu een grote stap maken naar een slim hoefijzer wat de hoefsmid moet ondersteunen in zijn werk.

Ik heb onderzocht of we dit konden verwezenlijken met sensoren die bestaan uit accelero-meters en gyroscopen, zogeheten IMU's of Inertial Motion Units. Dit bleek mogelijk en ook met de vereiste nauwkeurigheid. We zijn toen aan het ontwikkelen geslagen en hebben de aanvankelijke studie uitgewerkt tot een volwaardig product.

Sinds 2019 is dit volwaardige product verkrijgbaar onder de naam Werkman Black. Naast het onderzoek voor de analyse algoritmes heb ik ook meegedacht met de ontwikkeling van het sensor design en rand software zoals kalibratie programmatuur. 

Product visie

Van idee...

IMU integratie resultaat

... naar onderzoek en prototype...

Werkman Black applicatie

... naar eindproduct.