Algoritme ontwikkeling

Hieronder staat een kleine selectie van regelmatig terugkerende analyse algoritmen uit mijn projecten:

Low pass filter

Signal conditionering

Meetsignalen van sensoren moeten doorgaans geconditioneerd worden. Zoals laag doorlaat filters, trend verwijdering, uitligger detectie en verwijdering. Dit kan in realtime uitgevoerd worden of achteraf.

Bode plot

Spectrale analyse

Frequentie analyse zoals WOSA (Welch), harmonische analyse voor bepaalde frequenties of spectrogrammen helpen bij het identificeren welke frequenties bijdragen aan een signaal.

IMU integration

IMU integratie

IMU staat voor Inertial Motion Unit, een combinatie van minimaal een 3-assige versnellingssensor en 3-assige gyroscoop. Snelheden, positie en oriƫntatie kunnen worden afgeleid uit deze IMU-metingen.

Uncertainty analysis

Onzekerheidsanalyse

Een antwoord op zich is niets waard zonder iets te weten van de nauwkeurigheid. Onzekerheidsanalyse is het vakgebied wat deze vraag juist tracht te quantificeren. Met jarenlange ervaring op dit gebied kan ik helpen identificeren welke factoren al dan niet bijdragen aan de (on)nauwkeurigheid van een meetsysteem.

6DOF load measurement

En nog veel meer

Meer dan tien jaar onderzoek en het uitwerken van bijbehorende algoritmen voor allerlei soorten metingen heeft me de ervaring gebracht om nieuwe problemen aan te gaan en op te lossen. Mijn specialisatie ligt in 3D-krachten en -momenten, 3D-bewegingen en drukmetingen.

Racing performance analysis

Voorbeeld: kart training

Om racelijnen op een kartcircuit te begrijpen en te verbeteren, werd een Go-pro-camera op een kart gemonteerd, terwijl tegelijkertijd de versnellingen en gyroscopische bewegingen met behulp van de ingebouwde IMU van een iPhone werden geregistreerd.

Data to information