Sensor systemen

Steeds meer (internet of things ofwel IoT-) systemen maken gebruik van data uit sensoren. Vaak is er bij het gebruik van acceleratie sensoren, gyroscopen (samen vaak als IMU), krachtsensoren, druksensoren, optische sensoren etc. specialistische kennis nodig om de juiste informatie uit de data die deze sensoren genereren te halen.

Met meer dan 15 jaar aan ervaring in sensor-rijke omgevingen weet ik hoe data uit sensoren het beste behandeld kunnen worden. Of het nu om de analyse zelf, of juist het data management er omheen is.

Algoritmes en analyses

Algoritmes

Om informatie te halen uit data heb je vaak meerdere 'signal processing' stappen nodig om de data te conditioneren. Denk hierbij aan filteren, harmonische-, spectraal-, trend- of regressieanalyses. Maar ook data fusie waarbij je bijvoorbeeld met ruwe acceleraties tot een zeer nauwkeurige positie bepaling kan komen of feature engineering pas ik toe.

Algoritmes voor embedded systems

Embedded

Wil je complexe code en analyses op kleine apparaten of chips laten rekenen? Dan help ik graag om zowel de algoritmes als de bijbehorende code zo klein en licht mogelijk te houden. De combinatie van Matlab met Coder is bij uitstek geschikt hiervoor. Zo maak ik kleine applicaties met grote capaciteiten! Ook als dit draadloos moet.